Köszöntő
Köszöntő
Köszöntő
Köszöntő

Rólunk

Intézményünk neve: Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VII. kerületi Tagintézménye


Erre a helyre 2006-ban költöztünk, korábban egy bérház első emeletén működött a Nevelési Tanácsadó. Jelenlegi intézményünk központi helyen fekszik, a kerületben lakók számára jól megközelíthető. Az eredményes munka feltételei adottak: hat vizsgálószoba, egy játszószoba, egy családterápiára alkalmas helység detektív tükörrel, egy iroda, egy emeleti kisiroda, konyha és mellékhelységek, akadálymentesen megközelíthető illemhely áll rendelkezésünkre. Van egy pincehelységünk is, de az sajnos - vizesedése miatt - nem használható, pedig remekül ki lehetne azt használni csoportos foglalkozásokra, mozgásfejlesztésre. Számítógép, internetes hozzáférés minden vizsgálószobában és az irodában is van, vonalas telefonnal. Mobiltelefon azonban csupán egy darab áll a szakszolgálat rendelkezésére, amivel a családokat elérhetjük. Ez sokszor kevésnek bizonyul, hiszen a családok nagy része már nem használ vonalas telefont. 

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VII. kerületi tagintézménye, a több mint 30 éves múlttal rendelkező Erzsébetvárosi Nevelési Tanácsadóból alakult. Az intézményünkben dolgozó kollégák főként nők. Végzettségünk szerint van köztünk pszichológus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, logopédus, gyógytestnevelő és konduktor.

Az oktatási intézményekkel kapcsolattartók tartják az élő, aktív kapcsolatot. A kapcsolattartó feladata az intézmények közötti információcsere javítása, annak segítése, hogy a megfelelő ellátási formához eljussanak a gyerekek, szükség szerint szakmai tájékoztatást, segítséget nyújtanak.


 Eseménynaptár

2023. december
H K SZ CS P SZO V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031